Att Göra2023-10-05T11:07:50+02:00

Saker att göra på Hällsnäs

Aktiviteter | Event | Utflykter

Vad ska ni hitta på idag?

Förutom en hotellvistelse med hisnande vacker natur och en restaurang som serverar utomordentligt goda måltider både till lunch och middag, så finns det även mycket att sysselsätta sig med när man besöker oss på Hällsnäs. Allt från rogivande promenader i tallskogens stråk till sköna bad och roddturer.

Äntligen är Hällsnäs Spaudde färdig!

På udden som ligger precis vid Landvettersjön bygger vi vårt eget spa. Här finns en vedeldad bastuflotte och en infrabastu som ligger i vårt relaxhus.

Utflyktsmål

I närheten av Hällsnäs finns många spännande utflyktsmål, både i naturen eller om ni föredrar stadens myller.

Spinneriet i Lindome

Spinneriet är en gammal fabriksbyggnad med anor från 1800-talet. Här finns idag kontor och butiker för allt ifrån bloggare, fotografer, musikstudios och designers till keramiker, byggföretag och förskola.
En härlig industriell miljö att strosa runt i, samt flera små butiker att besöka. Aktuella öppettider hittar ni på deras hemsida.

Spinneriet
Sammels gård

Sammels Lantgård i Bertshult

Från Hällsnäs tar det ungefär 15 minuter med bil att ta sig till Bertshult i Landvetter. Där hittar ni Sammels Lantgård som driver gårdsbutik, café, möbelsnickeri och växtförsäljning med tillhörande besöksträdgård på 2000 kvm.

En trevlig utflykt som passar hela familjen.

Gunnebo Slott & Trädgårdar

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsanläggningar. Här kan ni gå en slottsvisning, eller bara promenera runt i den vackra trädgården.

Gunneboslott
Vildmarksleden

Vildmarksleden Hindås – Skatås

Vildmarksleden är en vandringsled som är cirka 42 km lång. Den går från Hindås station, via Stora Härsjön, Hornasjön i Härryda kommun samt Kåsjön i Partille kommun till Skatås motionscentrum i Göteborgs stad.

Utflykter i Västsverige

Planerar ni en längre vistelse och vill ha fler tips på saker att göra här i närheten, vill vi rekommendera Västsveriges officiella besöksguide vastsverige.com. Här hitta du allt om evenemang, aktiviteter, sevärdheter, boenden och restauranger.

Västsverige Göteborg
Liseberg

Liseberg

En 20 minuters bilresa bort ligger Nordens största nöjespark – Liseberg! Kombinera din vistelse med ett besök under vår, sommar, höst och jul.

Till toppen