Måltider som är lagade från hjärtat

På Hällsnäs hittar du vår hotellrestaurang Sjöö och vår gastronomiska stjärna Signum

Hällsnäs restaurang erbjuder kulinariska matupplevelser

Köket är hemmets hjärta brukar man säga och så är det verkligen här på Hällsnäs. Vår ambition är att varje måltid ska vara en upplevelse i sig. Våra råvaror är noga utvalda och maten tillagad med både hjärta och själ.

Bröd och sallad

Frukost

På vårt frukostbord finns något för alla, välj bland fluffigt surdegsbröd och hemmabakade frallor, äggröra, bacon och olika juicer men självklart också goda ostar och crossianter.
En bra start på dagen!

Lunch restaurang sjöö

Lunch

Vår härliga lunchmeny serveras måndag – fredag 11:30-14:00 och lördag 12:00-14:00. I lunchen ingår salladsbuffé och dagens soppa med levainbröd, kaffe & kaka.

Middag Hällsnäs

À la carte

I vår restaurang Sjöö serverar vi en 4-rätters meny med vällagade rätter från det svenska köket. Vi serverar även en à la carte. Inga konstigheter bara de godaste smakerna helt enkelt. Vår gedigna vinlista är väl värt ett besök bara i sig.

Måltider som är lagade från hjärtat

Vår matkreatör Thomas Sjögren med sitt köksteam arbetar ständigt med att komponera nya spännande menyer, allt eftersom årstiderna växlar. Med egen odling och ett nära samarbete med lokala bönder skapar de magi i köket.

SIGNUM

Signum är resultatet av en dröm jag haft länge!

Med inspiration från våra fyra element – jord, eld, luft och vatten serveras en avsmakningsmeny med minst 18 serveringar, ibland fler beroende på vad säsongen har att leverera. Den nordiska säsongen och lokala råvaror står i fokus lika så det nära samarbetet med våra bönder, fiskare och leverantörer som förser oss med råvaror av högsta kvalitet.
Vår strävan efter att i så stor mån som möjligt vara självförsörjande på råvaror är för att jobba hållbart och därmed kunna kontrollera kvalitet, svinn och produktion.

Bakom konceptet står delägaren och matkreatören Thomas Sjögren, årets kock 2015. Thomas har tillsammans med kockarna Markus Pettersson och Hampus Fors, som båda har ett långt förflutet på stjärnkrogen 28+, tagit fram matkonceptet.

Signum logotyp silver

Vinkällare

Det råder inga tvivel om att vi har en stor kärlek till vin. Vår vinlista spänner över hela världen men hjärtat tillhör gamla världen i allmänhet och franska viner i synnerhet.
Bläddra bland över 1000 etiketter från världens bästa vingårdar och producenter. Härifrån handplockar och matchar våra sommelierer viner till maten för bästa upplevelse. Vi erbjuder även vinprovningar och skräddarsyr gärna efter ert önskemål.

Orangeriet

I gamla delen av herrgården hittar du vårt Orangeri, Den magnifika utsikten och det fantastiska ljusinsläppet gör detta till en härlig oas. Slå dig ner med något gott i glaset eller avnjut kaffe och avec efter en god middag på Sjöö. Orangeriet går även att boka för sällskap upp till 40 personer för exempelvis doplunch eller privata tillställningar.

Hotellbaren

I anslutning till baren hittar du vårt clubrum, här kan du slå dig ner i någon av våra fåtöljer, spela en omgång shuffleboard eller biljard.