Om oss 2018-07-05T15:22:57+00:00

Om Oss På

Hällsnäs Hotell & Konferens

Längst ut på ett näs, mitt ute i sjön, hittar du Hällsnäs. Det faktum att vi är omgivna av sjö från nästan alla håll gör luften lite klarare och tystnaden lite tystare. På den sida som inte utgörs av vatten tronar tallskogen upp sig.
Vi ligger trots de avskilda omgivningarna bara femton minuter från både Göteborg och Landvetter flygplats.
Den klassiska herrgårdsbyggnaden som uppfördes 1906, det ambitiösa köket, de många möjligheterna till naturnära aktiviteter och de romantiska bröllopen som tar plats här är vida omtalade.

Hällsnäs Hotell & Konferens

En spännande historia

Den första ägare till herrgården på Långenäs som man kan spåra är från 1640. Då är det häradsfogden Johan Sigfridsson som dyker upp i rullarna. Han bor här under mitten av 1600-talet och ses som något av en hjälte av sin tid då han ledde Landvetterbornas uppror mot danskarna 1644.

Vid juletid 1834 var det extra händelserikt på Långenäs herrgård. Åtta fångar hade rymt från Carlstens fästning och de satte nu kurs mot herrgården. Där bodde då änkefrun Edler tillsammans med några yngre mamseller. När fångarna bröt sig in lär en av mamsellerna blivit ”tokig” och gården fick säljas. Fångarna greps dock strax därefter och hängdes på Kallebäcks galgbacke då brott som begick under julen bestraffades dubbelt. Efter det byter marken ägare ett antal gånger innan det är dags att bygga herrgårdsbyggnaden som vi känner den idag.

Hällsnäs uppfördes åren 1906–1912 och användes de första femtio åren som sommar- och privatbostad åt göteborgstandläkaren Lindholm. Under många år gästade både västkustsocieteten och amerikanska gäster Långenäs för festligheter, framför allt hektiskt var det under sommarmånaderna.

Fastigheten byggs sedan om för att fungera som konvalecenthem, och gör detta så länge som till 1983. 1986 köps Hällsnäs av Bengt Säll och blir en privat affärsklubb. 1996 öppnas Hällsnäs upp för allmänheten igen. 2015 köper Peter Kollberg Hällsnäs och väljer att storsatsa genom att bygga om och bygga till. Snart ska det ”nya” Hällsnäs stå färdigt och vara en lika naturlig mötesplats som plats för bröllop och fest. 2016 Bygget fortlöper och nya planer för såväl rum och matsalar börjar att ta form. 2017 Ljuset i tunneln, Hällsnäs står färdigt till 95% och vi kan äntligen från juni välkomna såväl gamla som nya gäster till helt nya konferenslokaler, rum, matstudio, bar och mycket mer. 2018, De sista 5 procenten. Hällsnäs och Mackmyra inleder ett spännande samarbete och Hällsnäs kommer att bygga ett sjölager där du som kund eller gäst kan lagra fat, deltaga i provsmakningar och mycket mycket mer.

Vi vill gärna att du skall vara med och skriva den fortsatta historien om Hällsnäs tillsammans med oss, välkommen ut. När det passar dig!

En Svanenmärkt anläggning – för miljöns skull

Välkommen till Hällsnäs hotell-, konferens- och restaurangverksamhet som är märkt med Svanen. Det innebär att anläggningen uppfyller hårt ställda krav på energiförbrukning, ekologisk mat och dryck samt mycket mer. Svanen är ett sätt för oss att göra gott för miljön och för Dig som kund att veta vad ni får hos Oss – utöver den fantastiska upplevelsen här ute på udden. Hällsnäs använder endast grön el, har egen brunn med biologisk rening samt använder lokalproducerat. Bland annat hittar du öl bryggd här vid sjön. Hjärtligt välkommen!

För mer information om Svanens krav: Läs här

Svenska möten

Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet.

Att Hällsnäs är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem.

Hällsnäs äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom alla övriga anläggningar är vi Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Läs mer på www.svenskamoten.se

 

Svenska Möten – utvalda konferensanläggningar

Kontakta oss på

Hällsnäs Hotell & Konferens