We have been doing

nature stuff since 1906

Om oss

Längst ut på ett näs, mitt ute i sjön, hittar du Hällsnäs. Det faktum att vi är omgivna av sjö från nästan alla håll gör luften lite klarare och tystnaden lite tystare. På den sida som inte utgörs av vatten tronar tallskogen upp sig.

Vi ligger trots de avskilda omgivningarna bara femton minuter från både Göteborg och Landvetter flygplats.

Den klassiska herrgårdsbyggnaden som uppfördes 1906, det ambitiösa köket, de många möjligheterna till naturnära aktiviteter och de romantiska bröllopen som tar plats här är vida omtalade.  

En spännande historia

Den första ägare till herrgården på Långenäs som man kan spåra är från 1640. Då är det häradsfogden Johan Sigfridsson som dyker upp i rullarna. Han bor här under mitten av 1600-talet och ses som något av en hjälte av sin tid då han ledde Landvetterbornas uppror mot danskarna 1644.

Vid juletid 1834 var det extra händelserikt på Långenäs herrgård. Åtta fångar hade rymt från Carlstens fästning och de satte nu kurs mot herrgården. Där bodde då änkefrun Edler tillsammans med några yngre mamseller. När fångarna bröt sig in lär en av mamsellerna blivit ”tokig” och gården fick säljas. Fångarna greps dock strax därefter och hängdes på Kallebäcks galgbacke då brott som begick under julen bestraffades dubbelt. Efter det byter marken ägare ett antal gånger innan det är dags att bygga herrgårdsbyggnaden som vi känner den idag.

Hällsnäs uppfördes åren 1906–1912 och användes de första femtio åren som sommar- och privatbostad åt göteborgstandläkaren Lindholm. Under många år gästade både västkustsocieteten och amerikanska gäster Långenäs för festligheter, framför allt hektiskt var det under sommarmånaderna.

Fastigheten byggs sedan om för att fungera som konvalecenthem, och gör detta så länge som till 1983.

1986 köps Hällsnäs av Bengt Säll och blir en privat affärsklubb.

1996 öppnas Hällsnäs upp för allmänheten igen.

2015 köper Peter Kollberg Hällsnäs och väljer att storsatsa genom att bygga om och bygga till. Snart ska det ”nya” Hällsnäs stå färdigt och vara en lika naturlig mötesplats som plats för bröllop och fest.

Hällsnäs renoverar och har byggt nytt!

Sedan den tid tillbaka pågår en febril aktivitet på Hällsnäs. Förutom att hela parkområdet rustas upp har vi också byggt en ny huskropp bredvid herrgårdsbyggnaden. Den nya byggnaden är 1 000 kvm stor med en generös och luftig lounge och en matsal som kan ta emot 220 sittande matgäster. I samma huskropp har vi även byggt ett nytt restaurangkök, en ny matateljé för upp till 50 personer samt inom kort en inbjudande vinkällare. På utsidan kommer det till våren finnas inbjudande terrasser i alla väderstreck.

Vi är nu inne i nästa fas av upprustning och renovering av Hällsnäs. Logibyggnaderna har fått nya tak och nästan alla hotellrum är renoverade. Den anrika herrgårdsbyggnaden är under ombyggnad. Våra gäster kommer att mötas av en reception vid entrén samt en inbjudande lounge i entréplan. Clubrummet kommer att vara kvar, men få en liten uppfräschning. Vidare byggs övervåningen om så vi får fler konferensrum. 

Nu söker vi

Servitris/Servitör

Då vår beläggning ökar behöver vi utöka vårt härliga team med ytterligare en medarbetare
Hällsnäs söker nu en servitör/servitris med passion för service till vår restaurang. Arbetsuppgifter huvudsakligen är frukostservering samt lunchservering.

Det är meriterande att ha erfarenhet inom servering/restaurang sedan tidigare.

Du skall kunna arbeta självständigt, vara ansvartagande samt sätta gästen i fokus. 
Du bör ha bil och körkort. 

Ansökan skickas per e-post till:
yeliz@hallsnas.se